Somló Galuska

A somlói galuska a magyar cukrászat egyik legismertebb készítménye és „Magyarország kedvenc süteménye”.

Somló Galuska

A somlói galuska a magyar cukrászat egyik legismertebb készítménye és „Magyarország kedvenc süteménye”. Piskótatésztából készül csokoládéöntettel és tejszínhab díszítéssel. Az 1950-es évek végén a Gundel étterem legendás főpincére, Gollerits Károly találta ki a somlói galuskát. Gollerits 16 évig volt a Gundel étterem vezető főpincére, a megvalósítás azonban Szőcs József Béla cukrászmester érdeme volt, aki a Gerbeaud cukrászdában töltött tanulóévek után került a Gundelbe. Az új desszerttel az 1958-as brüsszeli világkiállításon nagy sikerrel és szakmai díj elnyerésével szerepelt. A nevet is ő adta a süteménynek, méghozzá a fóti Somlyó nevű dombról, amelynek lábánál évtizedek óta élt a közeli Kisalag városrészben, ahol később a saját cukrászdája is működött.
390 Ft

MANDULA KÁVÉZÓ ÉS SZENDVICSBÁR
9024 Győr,
Eszperantó utca 14.

KAPCSOLAT
Telefon: +36 30 310 2000


NYITVATARTÁS

Hétfő - Vasárnap:

6 - 19 óráig


LINKEK


ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ



A weboldalt azATEK-Weboldalak - weboldal készítés - keresőoptimalizálsATEK-Weboldalak készítette 2016

Köszönjük, hogy írtál nekünk!